Toekas vormiroog külmemateks ilmadeks.
- 250 g täistera spagette
- 300 g kanaliha
- praadimiseks õli
- 400 g kõrvitsat
- 1 sibul
- tilli
- soola
- musta pipart
- 3 muna
- 350 ml piima
- 150 g juustu
Keeda spagetid poolpehmeks, kurna. Lõika kanaliha kuubikuteks ja pruunista pannil, lisa hakitud sibul ja väikesteks kuubikuteks lõigatud kõrvits. Prae, kuni kõrvits on peaaegu pehme, maitsesta soolaga ja lisa hakitud till.
Aseta võitatud küpsetusvormi kihiti spagetid ja täidis (3 kihti spagette, 2 kihti täidist või kuidas vormi suurus lubab).
Klopi muna ja piim ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga ning vala spagettidele peale. Poole küpsemise pealt lisa riivitud juust. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit või kuni munasegu on läbi küpsenud. Lase enne serveerimist pisut seista.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
peep
See vormiroog on parim! Maitset on suutäies rohkem, kui lisada pannil kergelt ülekuumutatud küüslauku ja kõrvitsale paprikaviile ning kui saab tunnike enne söömist paksu teki all potis tõmmata.
Karin
Tõesti maitsev 🙂
tegin kalkunilihaga, sest see lihtsalt oli külmkapis olemas.
Küüslauku lisasin nagu soovitas Peep
Kelly
Ega ta midagi väga head just ei ole ole. Palju pehmet maitsetut plönni (kuigi soola ja pipart sai südamest pandud). Retsepti lugedes oli veel hea meel, et küüslaauku ei pea panema, sest üks pereliige ei kannata küüslaauku. Mingigi maitse saamiseks oleks vist ikka pidanud panema.