Krõbedad võimaitselised küpsised pistaatsiapähklitega. Sellest kogusest saad ca 30 küpsist (1,5 plaaditäit).
- 115 g võid
- 1,5 dl suhkrut
- 1 suur muna
- 240 g nisujahu
- 40 + 30 g (ilma soolata) pistaatsiapähkleid
- näpuotsaga soola
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Jahvata 40 g pistaatsiapähkleid peeneks jahuks (näiteks kohviveskis või köögikombainis). Ülejäänud pähklid haki peenemaks. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja jahvatatud ning hakitud pistaatsiapähklid.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa hulka muna, sega. Lisa kahes osas jahu-soola-küpsetuspulbri-pähklite segu.
Keera koos küpsetuspaberiga rulli ning aseta paariks tunniks külmkappi. Lõika rullist viilud (vt alumist pilti) ning küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit (kuniks pruunikad).
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Pistaatsiaküpsised | Cook the day away!
[…] ei tule. Maitse oli hea, aga oleks vist parem olnud, kui poleks suhkrukogust vähendanud 😛 Idee siit. u 20 tk (488 kcal/100 […]