Rootsist pärit Hasselbacki kartulid sobivad oma ilusa väljanägemise poolest väga hästi pidulauale pearoa lisandiks, aga ka argiõhtu lauale näiteks serveerituna koos kodujuustu-hapukoore-kurgi salati ja seenesoustiga.
- Sööjate jagu ühesuuruseid (väiksemapoolseid või keskmisi) kartuleid
- hanerasva (või võid) ja rapsiõli
- soola (või soolahelbeid), pipart
- soovi korral ürte ja parmesani juustu pealepuistamiseks
Kartulid võid koorida, aga ei pea, kui on tegu sileda ning õhukese koorega kartulitega. Tee terava noaga puulusikale asetatud kartulisse u 3 mm sügavused sisselõiked. Lusikale asetatuna jääb kartuli alumine osa lahti lõikamata.
Pane kartulid ahjupannile, määri hanerasva/või ja õli seguga, raputa üle soola ja pipraga, aseta peale foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus u. 45 minutit. Küpsemise ajal võid kartuleid veel mõned korrad õliseguga määrida. Edasi küpseta ilma fooliumita 225 kraadi juures (kui ahjul on pitsarežiim, siis kasuta seda!) u 10-15 minutit. Kartulitele tekib ilus helepruun ja krõbe koorik. Soovi korral võid enne pruunistamist peale raputada ka riivjuustu.
Retsept ja foto: Janne Lass (Perenaine.ee)
Tiina S.
Tegin neid kartuleid, imelised tulid!!! Soovitan soojalt. Välimus muidugi nii kena ei tulnud, kuid maitse ikka suurepärane!