Nagu Nutella, aga palju šokolaadisem!
- 85 g röstitud sarapuupähkleid
- 200 g 70% šokolaadi
- 200 ml vahukoort
- 100 g võid
- 30 g-50 g suhkrut, vastavalt maitsele
Purusta pähklid köögikombainis täiesti peeneks jahuks, aga kui kellelegi meeldib väike krõmps, siis võib jätta ka pisut suuremaid tükikesi.
Pane vesivannile kaussi tükkideks murtud šokolaad, vahukoor, või ja suhkur. Lase vaikselt sulada, aga ära mingil juhul sega! Samal ajal steriliseeri kaks 225 ml suurust purki.
Kui šokolaad tundub olevat sulanud (selleks kulub umbes 5 – 7 minutit), sega purustatud pähklid sinna hulka. Vaata, et oleks kõik ühtlane ja pane kohe soojana purki.
Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)
mhm
Kas vahukoort peab vahustama ka ja kas kogu selle šokolaadi ja teiste asjade jooksul ei või neid kordagi segada või siis võib ja pärast sulamist ei või?
Elisa@Perenaine
Vahukoort ei tohi vahustada. Ennem ära üldse sega kui šokolaad on sulanud ja lisad pähklid, sest vahukoor läheb kergesti tükiliseks. Seega segada kergete liigutustega alles kõige lõpus.