Saiavorm, millele annab magusust kohupiimakreem ja hapukust lisavad pohlad, maitsenüansi lisab kaneel. Parim ahjusoojalt külma piimaga.
- u. 10 viilu saia
- võid määrimiseks
- 500 g kohupiima
- 3 muna
- 1 dl vahukoort
- 2 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 dl pohli
- 2 spl suhkrut + 2 tl kaneeli
Määri saiaviiludele võid, lõika kuubikuteks. Laota pooled saiakuubikud 26cm-se läbimõõduga ahjuvormi põhja. Puista peale pool pohlakogusest, raputa peale pool suhkru-kaneelikogusest.
Sega kohupiim, munad, suhkur, vahukoor ja vanillisuhkur. Vala pool segust vormi. Tee samamoodi veel üks kiht.
Küpseta 200-kraadises ahjus u. 25 minutit kuni vormiroog on pealt kaunilt kuldne.
Retsept: raamatust Vormiroad, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Tiiu
Taevalik saiavorm:) Mõnus on lihtsatest maitsetest rõõmu tunda:P