Tarretatud kook kõrvitsa ja kohupiimaga.
Põhja jaoks läheb vaja:
- 3 muna
- 2 sl graham nisujahu
- 1,5 sl maisitärklist
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 400 g kõrvitsat
- 5 tl želatiini
- 1 dl Kadarbiku 5 vilja smuutit (või mango-, virsikunektarit vms.)
- 75 ml värskelt pressitud astelpajumahla
- 300 g vaniljekohupiima
- 3 kompottvirsikupoolikut
- 3-4 sl suhkrut
Vahusta munad suhkruga. Sõelu sisse kuivained ja sega ettevaatlikult läbi. Võta 20 cm läbimõõduga vorm, määri võiga ja puista üle jahuga ja vala koogitainas sisse. Küpseta 25 minutit 170-kraadises ahjus. Lase jahtuda ja lõika siis põhi kaheks kihiks.
Täidise jaoks pane tükeldatud kõrvits tilga veega potti, madalale kuumusele vaikselt podisema. Sega aeg-ajalt ja lase kõrvitsal pudruks keeda. Paisuta želatiin smuutis ja sulata. Toasoe kohupiim ja jahtunud kõrvits sega omavahel, lisa suhkur ja astelpajumahl. Nirista hulka sulatatud ja jahutatud želatiin. Pane mõneks ajaks külma pisut paksenema, aga ära lase segul päris tarretuda.
Aseta lahtikäiva vormi põhja üks tordipõhi, kalla peale pool täidisest, aseta peale teine pool ja kalla peale ülejäänud täidis. Laota peale kuubikuteks hakitud konservvirsikud. Lase külmkapis tarduda vähemalt 4-5 tundi.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Marge
Täitsa mõnus tarretatud tort. Muidugi arvestasin kogused 28 läbimõõduga
vormile, kuna väiksemat lihtsalt polnud. Biskviit tuli hästi välja, aga
lisasin ka 2spl nisujahu, ja 3spl grahamjahu, ja 2spl maisijahu 4 muna kohta.
Biskviidi retseptis pole toodud suhkrut, ja panin 2tl vaniljesuhkrut. Zelatiini
lahustasin koduses õunamahlas. Kohupiima kõrvitsapüree segu ilma astelpaju
mahlata maitses isegi rohkem. 4spl suhkrut täidisele panin. Segu ennem
tardumist tundus paras. Peale tardumist oleks torti magusamat tahtnud.