Caramelle pasta on Itaaliast pärit täidisega pasta, mis oma kujult meenutab kommi (caramelle tähendabki itaalia keeles kommi).
Pastataigen (kõik kogused 4 inimesele):
- 200 g kõva nisujahu
- 2 muna
Täidis:
- 300 g mozzarellat
- 1 munavalge
Kaste:
- 300 g tomatipastat (tükkidega)
- soola, pipart
- 0,5 potti basiilikut
- Parmesani juustu
Valmistamisõpetus:
Esmalt valmista pastataigen. Pane jahu laiapõhjalisse kaussi, löö munad sinna sisse ja hakka taigent sõtkuma. Sõtku kuniks saad elastse-ühtlase taina. Pane kile alla ja jäta pooleks tunniks puhkama.
Vahepeal valmista kaste. Rebi basiiliku lehed peenemaks, pane potti koos tomatikastme ja soola-pipraga. Keeda mõned minutid ja jäta potti kaane alla hauduma.
Nüüd asu pastatainaga tegelema. Suru taigen kätega lapikumaks ja lõika 3-4 tükiks, mis suru omakorda lapikuks ja rulli jahusel pinnal õhemaks. Võta pastamasin ning rulli taigen sealt läbi, laiemast vahest alates kuni kitsamani, kuniks oled saanud hästi õhukesed tainalehed.
Lõika tainalehtedest ca 4×8 cm suurused plaadid. Lõika mozzarella parajateks kuubikuteks. Pintselda tainaleht munavalgega, aseta sellele mozzarella.
Rulli mozzarella taina sisse.
Keera otsad kokku, nii nagu keeraksid kokku kommipaberit. Väga tugevalt ei ole tarvis otsi kokku suruda.
Keeda pasta soolases vees 3-4 minutit.
Aseta taldrikule tomatikaste, tõsta sellele caramelle pasta ning riivi peale Parmesani juustu.
Nippe ja nõuandeid:
- Täidiseks võid kasutada ka ricotta-basiiliku-spinati segu.
- Tainaääred võid põnevaks lõigata lainelisi pirukanoaga.
- Üle jäävad tainaribad pane külmikusse kile alla ja valmista sellest järgmisel päeval tagliatelle pasta.
Retsept ja fotod: Eva Pärtel (Perenaine.ee)