• 1 kg teralist kohupiima
  • 200 g nisujahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna
  • 1/2 tl soodat
  • näpuotsatäis soola
  • ca 1 l õli frittimiseks
  • tuhksuhkrut pealeraputamiseks

Sega kohupiimaga munad, lisa juurde suhkur. Jahu sega eelnevalt sooda ja soolaga ning lisa tainale. Tainas peab olema piisavalt paks, et nendest palle saab vormida, aga mitte liiga paks (pontšikud jäävad sel juhul tuimad). Lisa vajadusel jahu. Lase tainal 10 minutit enne küpsetamist seista.

Kuumuta kastrulis õli ning tõsta teelusikaga parajad portsud tulisesse õlisse. Õli temperatuuri kontrollimiseks tõsta väike tükk tainast õlisse ja kui see särisema hakkab, on õli piisavalt kuum. Küpseta pontšikud kuldpruuniks, pane sõelale jahtuma ning raputa peale tuhksuhkrut.

Sellest kogusest tuleb umbes 30 pontšikut.

kohupiimapontsikud2

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)