- 1 kg teralist kohupiima
- 200 g nisujahu
- 1,5 dl suhkrut
- 4 muna
- 1/2 tl soodat
- näpuotsatäis soola
- ca 1 l õli frittimiseks
- tuhksuhkrut pealeraputamiseks
Sega kohupiimaga munad, lisa juurde suhkur. Jahu sega eelnevalt sooda ja soolaga ning lisa tainale. Tainas peab olema piisavalt paks, et nendest palle saab vormida, aga mitte liiga paks (pontšikud jäävad sel juhul tuimad). Lisa vajadusel jahu. Lase tainal 10 minutit enne küpsetamist seista.
Kuumuta kastrulis õli ning tõsta teelusikaga parajad portsud tulisesse õlisse. Õli temperatuuri kontrollimiseks tõsta väike tükk tainast õlisse ja kui see särisema hakkab, on õli piisavalt kuum. Küpseta pontšikud kuldpruuniks, pane sõelale jahtuma ning raputa peale tuhksuhkrut.
Sellest kogusest tuleb umbes 30 pontšikut.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Ants
Aga mina tegin kodujuustuga ja tulid ka head 🙂
Kix
Tegin esimesel korral ricotta kohupiimast ja tulid mõnusad teralised ja ilusad pallid.
Kuna said nii maitsvad, siis tegin järgmine päev uuesti. Seekord aga külastasin teist poodi ja ei leidnud midagi paremat kui Selveri kohupiim (ei armasta maitsestatud variante). Sellest ei soovitaks küll teha. Tainas sai küll sama paksusega, aga vajusid kokku. Ära söödi aga ikkagi 🙂
Anu Pajumaa
Proovisin esimest korda. Lihtne, kiire ja väga maitsvad. Proovige julgesti!
Siiri
Mina tegin hoopis kohupiimapastaga ja isekerkiva jahuga ja tulid võrratult ilusad ja head, Seega tasub proovida selliste asjadega, mis kodus on ja võite üllatada nii ennast kui ka teisi.