Suurepäraselt värskendav jook kuumal suvepäeval, mis on naturaalne ja valmib kiiresti. Lemonaadi maitset saab oma soovi järgi timmida magusamaks või hapumaks ning lisamaitset saab anda piparmündi või melissiga.

  • 3-4 suurt sidrunit (umbes 200 ml sidrunimahla)
  • 8 spl suhkrut (või oma maitse järgi)
  • 2-3 kl külma vett
  • Jääd

Võta umbes 2-liitrine joogikann. Pese sidrunid, lõika pooleks ja pigista võimalikult palju mahla välja (vajadusel eralda seemned). Puista hulka suhkur ja sega nii kaua, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Vala juurde jääkülm vesi ja timmi enda maitse järgi parajaks. Vajadusel lisa vett või suhkrut.

Võta 4 klaasi, pane igasse klaasi ohtralt jääd ning vala peale lemonaad. Kaunista piparmündilehtedega ning serveeri kohe.

Retsept: Maris Schryer (Perenaine.ee), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)