Kokkade olümpia Bocuse d’Ori eelvoorus võitis Eestit esindanud restorani Cru peakokk Dmitri Haljukov Eestile koha finaalivõistlusel.

uudised_bocusdor
Dmitri Haljukov (foto: Bocuse d’Or Eesti)

Finaal toimub 2015. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal, teatas Eesti Kulinaaria Instituudi ja Bocuse d’Ori Eesti juht Dimitri Demjanov.

Haljukov saavutas 8. mail toimunud eelvõistlusel kahekümne osaleja seas 8. koha, mis tagas Eestile kaheteistkümne parima sekka pääsu ning avas ukse finaalvõistlusele.

Võidukolmiku moodustasid Rootsi (kuld), Taani (hõbe) ja Norra (pronks). Konkurentsist pudenesid ja Eesti seljataha jäid mitmed vanad ning tuntud gastronoomiamaad nagu Itaalia ja Hispaania.

Rahvusvahelises žüriis Eestit esindanud Dimitri Demjanovi sõnul eristus meie töö naturaalsuse ja selgete maitsete poolest. “Eestit peeti juba esimese võistluspäeva järel esikolmikusse kuuluvaks. Meie edu tagas läbimõeldud kontseptsioon, kandidaadi pühendumine treeningutele ja sooritusele, aga ka töö visuaalne lahendus, mis sündis koostöös Eesti Kunstiakadeemia kunstnike ja Iir Hermeliiniga,” lisas Demjanov.

Dmitri Haljukov hinnangul oli võistlus siiski palju pingelisem kui ta oli ette kujutanud. “Bocuse d’Orile pääsemine on olnud minu unistus juba mitu aastat. Nüüd olen finaalis sees ja tunne on täiesti kirjeldamatu,“ jagas Haljukov muljeid. “Minu seljatagust on kindlustanud ning mind on toetanud ja innustanud suur tiim, kelleta selline grandioosne ettevõtmine ei oleks võimalik. Eelkõige soovin esile tõsta treenereid, Emmanuel Wille’i ja Jonas Lundgreni,” märkis kandidaat. “Nüüd tuleb veel kõvasti tööd teha, et Lyonis väärikalt esineda. Ma olen väga, väga õnnelik!” sõnas Haljukov.

Loe lisa Bocuse d’Or Eesti kodulehelt.

Perenaine.ee