Retsept on lihtsuse tõttu sobilik laiskadeks päevadeks. Ideaalne küpsetis marjavaeseks perioodiks, sest koogikeste sisse sobivad hästi ka külmutatud marjad. Kogused nelja 10 cm-se tartelettevormi jaoks.

  • 2 spl jahvatatud mandleid
  • 1 spl suhkrut
  • 0,5 tl vaniljekstrakti
  • 2 tl nisujahu
  • 1 spl aprikoosimoosi
  • 100 g külmutatud vaarikaid
  • 300 g lehttainast
  • Määrimiseks munakollane ja sorts piima
  • Serveerimiseks tuhksuhkrut ja vaniljejäätis või crème anglaise

Pane ahi 200 kraadile soojenema.

Sega jahvatatud mandlid, suhkur, vanilje, jahu ja moos ühtlaseks pastaks. Rulli tainas päris õhukeseks, lõika välja sobiva suurusega tükid ja suru vormidesse, lükka ääred noaga sirgeks. Määri taina ääred munakollase-piimaseguga. Tõsta iga vormi keskele lusikatäis moosisegu ja lükka laiali. Kõige peale säti vaarikad, võimalikult tihedalt sest küpsedes tõmbuvad nad kokku.

Küpseta ahjus umbes 25 minutit.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)