Šokolaadise toorjuustukreemiga lihtne tort.
Põhi:
- 4 muna
- 2 dl suhkrut
- 200 g hapukoort
- 130 g õli
- 2 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 dl kakaopulbrit
Kreem:
- 200 g šokolaadi (70%)
- 200 g toorjuustu
- 250 g hapukoort
- (soovi korral suhkrut)
Kaunistuseks tumedat šokolaadi
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Lisa hapukoor ja sõelu hulka omavahel segatud kuivained. Tasakesi segades nirista hulka õli. Vala tainas võiga määritud rõngasvormi (24 cm läbimõõduga) ja küpseta 175 kraadises ahjus umbes 45 minutit. Jahuta ja lõika kook kaheks kettaks.
Täidise jaoks sega toasoe toorjuust hapukoorega ühtlaseks, lisa sulatatud ja jahutatud šokolaad. Määri täidist vahele ja peale, kaunista tort tumeda šokolaadiga.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Kristel
Tänan! Väga hea retsept oli!
Kersti
Kahjuks kreemi osa oli pettumus, sest 200gr, 70% šokolaadi oli minuarust liiga palju, kuna maitse jäi liiga môrkjas, kuigi lisasin ohtralt suhkrut, arva, et piimašokolaadiga oleks palju parem tulemus. Loomulikult kui ma oleksin tumeda šokolaadi søber siis ehs tugev kaakao maitse ei häiriks.