Pealt rabe, aga seest niiske šokolaadikook, mis peidab endas metsmaasikaid.
- 100 g tumedat šokolaadi
- 100 g võid
- 175 g suhkrut
- 4 muna
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 65 g rukkijahu
- 100 g metsmaasikaid (võib ka külmutatuid)
Sulata või ja šokolaad, jahuta pisut. Vahusta munad suhkruga, sega hulka šokolaadisegu ning sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa metsmaasikad ja sega tainas ühtlaseks.
Vala tainas võiga määritud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta ahju keskosas, 170 kraadi juures umbes 40 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Norrakas
Asendasin tumeda šokolaadi tavalise kakao sisalduse, ökoloogilise, imepisikeste apelsini ja pähkli tükkidega šokolaadiga. Koogi värvus väga palju heledam ei tulnudki. Maasikad olid kah otsas, asendasin 100g rosinatega. Päris mõnus jäi. Seda kooki teen kindlasti teinekord jälle. Tänud ja edu!
Merike
Olen asendanud rukkijahu riisijahuga. See kook on meie pere lemmik!
Marju
Esimesel katsel õnnestus suurepäraselt!
Kellele magus väga ei meeldi, võib proovida marjadega, mis maasikatest vähem magusad.
Pille
Kook sai väga maitsev.Täielik üllatus. Peal õhuke krõbe kiht, seest mahlane ja kohev. Lihtne ja kiirelt valmiv. Tegin ahjuplaadil, küpsemisaeg seega poole lühem.
Pille
Koostisaineid ahjuplaadi jaoks x2.