Keeks punastest sõstardest on mõnusalt pehme ja hapukas.
- 125 g sulatatud võid
- 2 suurt muna
- 1,5 dl suhkrut
- 2,5 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 dl piima
- 75 g martsipani
- 200 g punaseid sõstraid
Sulata või. Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ja jahtunud sulavõi. Murenda martsipan ja sega koos sõstardega ettevaatlikult tainasse.
Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga või vooderda küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on läbi küpsenud (kontrolli keeksi küpsust puutikuga).
Retsept: Nami-nami retseptikogu, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Gerli
Valmistasin sama retsepti järgi, aga minimuffinitena. Väga maitsvad tulid!
Virve M.
Hea niiske ja mõnusalt tasakaalus maitsetega keeks.