Maitsev kooslus pohladest ja magusatest iiriskommidest. Kook on parim jahtunult, soojalt ehk liiga nätske. Munavaba.

  • 6 dl nisujahu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 pakk iiriseid (Kiss-Kiss)
  • 1,5 dl pohli
  • 3 dl hapupiima
  • 1 dl vedelat mett või siirupit
  • 150 g võid (sulatatud)

Sega kuivained, lisa kolmeks lõigatud kommid ja pohlad ning sega läbi. Lisa sulatatud või, siirup ja hapupiim.

Sega ja kalla tainas 22 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Valmis kook on pealt kuldpruun ja krõbe ning seest pehme.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kui soovid vähem magusamat kooki, ei ole vaja siirupit lisada.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)