Šokolaadiglasuuri ja pohladega rikastatud maitsev šokolaadikook.

  • 4 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 150 g võid
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 dl kakaopulbrit
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1,5 dl pohli
Glasuur:
  • 75 g tumedat šokolaadi (kes soovib magusamat glasuuri kasutagu tumeda šokolaadi asemel piimašokolaadi)
  • 100 g hapukoort

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või koos šokolaadiga, jahuta. Lisa või-šokolaadisegu munavahule, sega ühtlaseks. Lisa ka omavahel segatud kuivained.

Viimasena sega juurde pohlad. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi, küpseta kooki 175-kraadises ahjus u. 30-40 minutit, katsu koogi küpsust tikuga (kuid ära kooki üle küpseta, kook peaks keskelt veidi niiske jääma!). Võta kook ahjust ja jahuta.

Glasuuriks sulata šokolaad, lisa toasoojale hapukoorele, sega ühtlaseks. Kata kook glasuuriga, kaunista kook pohladega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)

koogid_pohlashoko2