Magusa piimašokolaadikreemiga mahedad pähklikoogikesed. Kes magusat piimašokolaadi ei armasta, soovitame kasutada tumedat šokolaadi.

  • 100 g soolamata kooreta pistaatsiapähkleid*
  • 200 g piimašokolaadi
  • 1,5 dl suhkrut
  • 180 g võid
  • 3 muna
  • 200 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 100 ml piima
  • 150 ml hapukoort

Murra 75 g šokolaadi väiksemateks tükkideks, pane koos pähklitega köögikombaini ja purusta peeneks. Lisa köögikombaini ka toasoe või, suhkur, munad, jahuga segatud küpsetuspulber ja piim. Töötle ühtlaseks tainaks. Vala tainas 25x35cm suurusesse kandilisse ahjuvormi. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 35-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga, jahuta kook täielikult.

Kreemiks sulata allesjäänud šokolaad ja sega hapukoorega.

Maha jahtunud kook lõika pooleks, aseta üks taignapool serveerimisalusele ja kata ühtlaselt poole kreemikogusega. Tõsta peale teine koogipõhi ja kata kreemiga. Aseta kook u. 1-2 tunniks külmikusse ja lõika seejärel väikesteks ruutudeks, kaunista hakitud pistaatsiapähklitega.

Kook püsib maitsev ka järgmisel päeval, säilita kinnises karbis.

*Soolamata pistaatsiapähkleid on müügil näiteks Keskturul, NOPis, Piprapoes.

Retsept: BBC Good Food, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)