Lihtsalt valmistatav mõnus šokolaadine keeks, millele lisab mahlasust ja magusust šokolaadine siirup.

  • 200 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g võid
  • 50 g kakaopulbrit
  • 180 g suhkrut
  • 1 sl vanilliekstrakti
  • 2 muna
  • 80 ml hapukoort
  • 125 ml keevat vett
  • 150 g šokolaadi
Siirup:
  • 0,5 tl kakaopulbrit
  • 60 ml vett
  • 40 g suhkrut

Pane köögikombaini jahu, küpsetuspulber, kakao, suhkur, toasoe või, munad, vanilje ja hapukoor. Sega ühtlaseks siidiseks pruuniks tainaks. Lisa juurde ka keev vesi, töötle ühtlaseks tainaks. Lülita kombain välja, lisa tainale tükeldatud šokolaad.

Kummuta tainas ettevalmistatud pikliku keeksivormi. Küpseta 170-kraadises ahjus umbes tund aega. Katsu keeksi valmidust puutikuga.

Veidi enne keeksi valmimist pane siirupiks vajaminevad kakao, vesi ja suhkur kastrulisse ja keeda umbes 5 minutit, kuni siirup muutub paksuks.

Võta keeks ahjust ja jäta vormi jahtuma. Tee puutikuga keeksi sisse mõned augud ja tõsta lusikaga siirup keeksi peale. Kui keeks on täielikult jahtunud, libista see vormist välja. Kaunista šokolaadilaastudega.

Retsept: Nigella Lawson, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)