Hapukoore-muretaignaga versioon Napoleoni koogist. Parim kirsimoosiga!

Taigen:

  • 250 g võid
  • 250 g hapukoort
  • 300 g nisujahu
  • 1 tl soola

Vaniljekreem:

  • 1 l piima
  • 300 g suhkrut
  • 4 sl nisujahu
  • 4 muna
  • 200 g võid
  • 1 tl vaniljesuhkrut või vanilliekstrakti
  • 2 sl brändit

Lisaks ühe kihina vahele:

  • kirsimoosi vm hapukat moosi

Sulata või, sega hulka hapukoor ja sool. Lisa jahu ning sõtku taignaks. Pane taigen 30 minutiks külmikusse tahenema.

Jaga taigen 8 võrdseks palliks. Rulli pallidest õhukesed u. 25 cm läbimõõduga kettad ning küpseta neid ahjuplaadil 220 kraadi juures 7-8 minutit, kuni nad on kuldpruunid.

Valmista vaniljekreem. Selleks vala suurde, 2-liitrisesse kastrulisse 800 ml piima, lisa suhkur ja tükeldatud või ning aja segu keema, aeg-ajalt segades. Sega omavahel vispliga 200 ml piima, munad, jahu ja vaniljesuhkur. Vala segu keeva piima sisse. Kuumuta madalal tulel samaaegselt vispliga edasi segades, kuni kreem läheb paksuks. Lõpuks lisa hulka brändi.

Jahuta kreem. Lao kook selliselt, et iga taignaplaadi peale paned kihi vaniljekreemi ning keskele ühe vaniljekihi peale ka moosikihi. Üks taignaplaat purusta näppude vahel ning puista kõige pealmise kreemikihi peale kaunistuseks.

Lase koogil üle öö jahedas seista, enne kui serveerima hakkad.

Retsept: Nadežda Kaarma, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)