Kerge ja õhuline apelsinimaitselise kreemiga rull, kus mooniseemned krõmpsuvad hamba all.

Biskviit:

  • 4 muna
  • 3 spl nisujahu
  • 4 spl suhkrut
  • 1 spl tärklist
  • u. 30 g mooniseemneid
  • poole apelsini riivitud koor
Kreem:
  • 3-4 spl apelsinikreemi (vt retsept järgneb)
  • 2 dl 35% koort
Apelsinikreem:
  • 1 dl värskelt pressitud apelsinimahla (2-3 apelsinist)
  • 1 spl apelsini riivitud koort
  • 120 g suhkrut
  • 4 munakollast
  • 65 g võid
  • näputäis soola

Kõigepealt valmista apelsinikreem. Riivi ühelt apelsinilt koor ja pressi siis apelsinidest välja vajalik kogus mahla. Haki või kuubikuteks ja pane kaussi ootele.

Vispelda munakollased suhkruga, lisa apelsinikoor ja -mahl ning näpuotsaga soola. Kalla mass potti ja kuumuta madalal kuumusel ja pidevalt segades kuniks segu pakseneb (82 kraadini). Kalla läbi sõela võikuubikute peale ning sega, kuniks või on sulanud. Jäta jahtuma, segu aeg-ajalt segades.

Biskviidiks sega jahu tärklise ja mooniseemnetega. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sõeludes ja ettevaatlikult segades jahusegu, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ja võiga määritud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit. Võta biskviit ahjust ja kummuta kook küpsetuspaberile, mis on ülepuistatud tuhksuhkruga, eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber ja keera koos paberiga rulli. Jahuta täielikult.

Vahepeal vahusta koor, lisa u. 3-4 spl apelsinikreemi, sega ühtlaseks. Kui rull on maha jahtunud, määri biskviit ühtlaselt apelsinikreemiga ja kata vahukooretäidisega, keera rulli ja lase külmikus seista vähemalt 4 tundi kuni üleöö.

Nippe ja nõuandeid:

  • Apelsinikreemi võid ka varem valmis teha, see säilib külmikus isegi paar nädalat.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)