See rikkaliku kreemi ja glasuuriga tort on suure tõenäosusega maapähklivõi sõprade lemmik.

Põhi: 

  • 125 g võid
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 3 muna
  • 200 g suhkrut
  • 150 g nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 3 sl kakaod
  • 1-2 pirni

Kreem:

  • 300 g kohupiimapastat
  • 75 g maapähklivõid
  • 120 g Nutella šokolaadikreemi

Immutamiseks:

  • u. pool tassi kakaod

Glasuur:

  • 65 g võid
  • 3 sl kakaod
  • 3 sl suhkrut
  • 2 sl hapukoort

Sulata potis või ja šokolaad, jahuta. Vahusta munad ja suhkur, lisa jahutatud šokolaadi-võisegu. Sega jahu, küpsetuspulber ja kakao. Lisa ka jahusegu munasegule. Kõige viimasena lisa kooritud ja peenelt hakitud pirnid. Sega ühtlaseks tainaks ja vala lahtikäivasse koogivormi (26-cm).

Küpseta koogipõhja 180-kraadises ahjus u. 35-40 minutit. Katsu koogi küpsust puutikuga.

Kreemiks sega omavahel kõik koostisained. Maha jahtunud koogipõhi lõika kaheks kettaks. Immuta koogipõhja kakaoga, määri peale kreem. Kata teise tainakettaga, immuta kakaoga.

Glasuuriks sulata või, lisa kakao, suhkur ja hapukoor. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni see tumeneb. Vala glasuur tordile ja jäta külmikusse paariks tunniks maitsestuma.

Soovi korral kaunista sulatatud šokolaadist küpsetuspaberile joonistatud kuusekestega. Lase neil külmkapis pisut aega tahkuda ja aseta (enne kui koogi külmikusse paned) glasuurkihile.

Retsept: Ragne Värk (Kokkama Ragnega), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)