Šokolaadikoogi kihid vaheldumisi kohupiima- ja šokolaadikreemiga teevad koogi kõrgeks ja sellest jätkub 10-le inimesele. Koogi valmistamine on aeganõudev; valmista see soovitavalt eelneval päeval.

  • 370 g nisujahu
  • 1,2 dl maitsestamata jogurtit
  • 180 g tumedat šokolaadi
  • 1,2 dl vett
  • 180 g võid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl küpsetuspulbrit

Kohupiimakreem:

  • 1,2 dl maitsestamata jogurtit
  • 250 g kohupiima
  • 1 dl suhkrut

Šokolaadiglasuur:

  • 150 g kakaopulbrit
  • 250 g võid
  • 450 g tuhksuhkurt
  • 1,5 dl piima

Kaunistuseks:

  • 0,5 kg maasikad
  • 100g tume šokolaad

Sulata šokolaad koos 1,2 dl veega ja lase jahtuda. Klopi toasoe või ja suhkur kreemjaks massiks ja vahusta ükshaaval sisse munad. Lisa šokolaad, jogurt, vesi ja jahuga segatud küpsetuspulber. Jaga tainas kaheks ja küpseta 24 cm-se läbimõõduga koogivormides kaks koogipõhja – 180-kraadises ahjus 30 minutit.

Lase koogipõhjadel jahtuda ja lõika need keskelt (horisontaalselt) pooleks nii, et saad 4 võrdse paksusega koogipõhja.

Valmista glasuur. Selleks vahusta toasoe või mikseriga kreemjaks massiks. Sõelu tuhksuhkur ja sega see mikseriga (aeglasemal režiimil) või hulka. Kui kogu suhkur on lisatud, vahusta segu 3-4 minutit suurel kiirusel. Lülita taas mikser aeglasemale režiimile ja lisa sõelutud kakaopulber, seejärel vähehaaval piim. Kui kõik ained lisatud, keera kiirus maksimaalseks ja vahusta veel 30 sekundit.

Tõsta üks koogiketas serveerimisalusele ja määri peale kiht glasuuri. Vahusta kohupiim, jogurt ja suhkur ning määri sellest 1/3 glasuurikihile. Toimi samamoodi teise ja kolmanda koogikihiga. Pärast viimase ketta asetamist kata tort pealt ja külgedelt ülejäänud glasuuriga.

Sulata šokolaad ja kasta maasikad šokolaadi sisse. Tõsta küpsetuspaberile ja pista 10 minutiks külmkappi. Kui šokolaad on tahenenud, tõsta šokolaadimaasikad koogi peale.

Kook maitseb parim kui kreem on koogipõhjadega läbi imbunud ehk teisel päeval.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)