Hapuka täidisega mahlane kook, mis valmista söömisele eelneval päeval.

Põhi:

  • 2 dl nisujahu
  • 2 dl suhkrut
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 2 muna
  • 250 g hapukoort

Vahele:

  • 2, 5 dl hapukoort
  • 1 dl värsket astelpajumahla
  • 2 sl suhkrut

Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor, sõelu sisse sooda ja kakaoga segatud jahu. Sega ühtlaseks.

Küpseta võiga määritud rõngasvormis 200 kraadi juures umbes 35 minutit.

Valmis kook lõika kolmeks kihiks ja pane rõngasvormi tagasi. Niisuta põhjasid suhkruga segatud mahlaga ja pane kihtide vahele hapukoor (või sega mahl, suhkur ja hapukoor segamini ja kalla see kihtide vahele). Peale riivi šokolaadi. Lase külmikus soovitavalt üleöö seista.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)