Prantsusepärane kook eriliselt kreemise täidisega. Koogi valmistamiseks vajalikud kogused on (erinevalt fotost) antud tavapärast koogivormi arvestades.

Muretainas:

  • 125 g võid
  • 250 g nisujahu
  • 50 g tuhksuhkrut
  • 1 muna
  • 1 spl piima

Täidis:

  • 500 g mascarponet
  • 2 spl suhkurt
  • 2 munakollast
  • 1 spl tärklist
  • 8 aprikoosi
  • 2 spl aprikoosimoosi
  • 1 spl suhkrut

Esmalt valmista muretainas. Sega jahu tuhksuhkruga. Klopi lahti muna ja sega piimaga. Näpi külmad võitükid kuivainetega ja kui segu meenutab purulaadset koostist, lisa muna-piima segu ning mätsi tainas kiirelt ühtlaseks. Mässi kilekoti sisse ning aseta vähemalt tunnikeseks külmkappi.

Rulli tainas lahti ja vooderda sellega 24 cm-se läbimõõduga koogivormi põhi ja seinad. Kata põhi küpsetusubadega (aseta koogipõhjale küpsetuspaber ja kata see küpsetusubadega) ning eelküpseta põhja 15 minutit 200-kraadises ahjus. Eemalda küpsetusoad ning küpseta põhja veel 5 minutit.

Poolita aprikoosid ja eemalda kivid. Sega toasoe mascarpone suhkru ja munakollaste ning tärklisega. Kalla mascarpone mass eelküpsetatud põhjale ja aseta selle sisse aprikoosid, lõikepool üleval. Määri need aprikoosimoosiga ja raputa peale suhkurt. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit.

Retsept: Tana Ramsay (raamatust “I love to bake”), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)