Maitsev tummine ja rikkalik supp.
- 2 sl õli
- 500 g sibulaid
- 2 tl suhkrut
- musta pipart
- 75 g suitsutatud põdravorsti
- 3 sl tomatipastat
- 1 dl rohelisi läätsi
- 1 dl kooritud mungube
- umbes 1 l vett
- 2 tl puljongipulbrit
Hauta sibulaid õlis umbes 15 minutit, lisa suhkur, värskelt jahvatatud must pipar, kuubikuteks lõigatud vorst ja tomatipasta. Lisa pisut vett ja kuumuta veel ca minut. Tõsta kõrvale.
Loputa läätsi ja ubasid hoolega, pane keema, lisa puljongipulber. Keeda ca 15 minutit, lisa sibulad, keeda veel ca 10-15 minutit ja supp ongi valmis.
Nippe ja nõuandeid:
- Asenda põdravorst tavalise suitsuvorstiga.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Mai
Imehea supp! Tegin lihavaba, mungube ei pannud, tomatipasta asendasin (piinlik küll) ketšupiga… Mees samuti sõi ja kiitis ning soovis, et ma seda veel teeksin. 🙂