Maitsev ja toekas supp.

  • 1,2 l aedviljapuljongit
  • 60 g odrakruupe
  • 1 suur porgand
  • 2 kartulit
  • 2 sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 sl oliiviõli
  • 50 ml valget kuiva veini
  • 75 g sinki
  • 240 g valgeid konservube (400 g purk)
  • siledalehelist peterselli

Kalla pestud kruubid puljongisse ja keeda poolpehmeks. Lisa tükeldatud porgand. Kuumuta õli pannil ja lisa hakitud sibulad. Prae paar minutit, lisa hakitud küüslauk ja prae veel pisut, kalla hulka valge vein ja kuumuta kuni vedelik on aurustunud.

Kui porgand on poolpehme, lisa kartulikuubikud, tükeldatud sink ja praetud sibul. Keeda kuni aedviljad on peaaegu valmis, lisa konservoad ja keeda veel paar minutid. Peale puista peterselli.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenane.ee)