Plaadipirukas tuunikala ja köögiviljadega.

Tainas:

  • 500 g nisujahu
  • 2 dl piima
  • 25 g pärmi
  • soola

Täidis:

  • 300 g tuunikala õlis
  • 2 sibulat
  • 1 paprika
  • 2 tomatit
  • küüslauku
  • peterselli
  • soola
  • õli

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa jahu ning sool. Sõtku kokku tainas, vormi palliks ja jäta rätiku alla kerkima. Lase tainal paisuda kahekordseks.

Täidise jaoks haki sibul, küüslauk, tomat ning paprika, nõruta tuunikala. Kuumuta pannil õli ja hauta köögiviljad pehmeks. Sega tuunikala köögiviljaseguga, lisa hakitud petersell ja maitsesta segu soolaga.

Jaga tainas kaheks osaks, rulli ahjuplaadi suuruseks ja tõsta üks rullitud tükk (tainarulli abil) ahjuplaadile, laota täidis peale. Tõsta peale teine rullitud tainatükk ja suru ääred kahvliga kokku, torka kahvliga sisse mõned augud. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni pirukas on pealt kuldpruun.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)