See on üks väga eestimaine ja lihtne roog.

  • 6 kartulit
  • 500 g räimefileed
  • 3 dl koort
  • 2 dl piima
  • 1 sibul
  • 1 sl õli
  • 1 sl võid
  • soola, pipart
  • 100 g juustu

Määri pann õliga. Haki sibul ja hauta võis klaasjaks. Lõika kartulid õhukesteks viiludeks ja lao viilud pannile, tõsta peale räimefileed ja osa sibulast. Tee nii mitu kihti ja niimoodi, et pealmiseks kihiks jääks kartul.

Maitsesta koor soolaga ja pipraga ja kalla pannile. Kata fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Eemalda foolium ja küpseta kuni kartulid on peaaegu pehmed, puista peale riivjuust ja küpseta, kuni vorm on valmis.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)