See kreemja täidise ja mahlaste ploomidega kook valmib väga kerge vaevaga.
Põhi:
- 150 g võid
- 250 g nisujahu
- 2 spl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 3 spl külma vett
Täidis:
- 400 g kondenspiima
- 200 g toorjuustu
- ploome
Puruks:
- pähkleid või mandleid
- 1 tl suhkrut
- 1 tl kaneeli
Sega jahu suhkru ja soolaga, lisa külmad võikuubikud, näpi kiirelt ühtlaseks. Lisa paar spl külma vett, sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Lase seista külmikus vähemalt tund aega. Kata 26-cm suurune koogivormi põhi ja ääred tainaga. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit.
Täidiseks vahusta kergelt toorjuust, lisa peene nirena kondenspiim. Kata jahutatud koogipõhi täidisega, kaunista ploomiviiludega.
Pähklipuruks haki pähklid või mandlid, sega suhkru ja kaneeliga, raputa koogile. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30 minutit.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Eve
Minu arvates, need kogused täidisel võiksid teised olla. Esimest korda jäi seest vedel, kuid teist korda panin kondenspia 200g ja toorjuustu 400g. See jäi tahke ja ka ei olnud nii magus.