See kreemja täidise ja mahlaste ploomidega kook valmib väga kerge vaevaga.

Põhi:

  • 150 g võid
  • 250 g nisujahu
  • 2 spl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 3 spl külma vett

Täidis:

  • 400 g kondenspiima
  • 200 g toorjuustu
  • ploome

Puruks:

  • pähkleid või mandleid
  • 1 tl suhkrut
  • 1 tl kaneeli

Sega jahu suhkru ja soolaga, lisa külmad võikuubikud, näpi kiirelt ühtlaseks. Lisa paar spl külma vett, sõtku kiirelt ühtlaseks tainaks. Lase seista külmikus vähemalt tund aega. Kata 26-cm suurune koogivormi põhi ja ääred tainaga. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit.

Täidiseks vahusta kergelt toorjuust, lisa peene nirena kondenspiim. Kata jahutatud koogipõhi täidisega, kaunista ploomiviiludega.
Pähklipuruks haki pähklid või mandlid, sega suhkru ja kaneeliga, raputa koogile. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30 minutit.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)