Klassikaline toorjuustukook maitseb hästi maasikamoosiga. Sellel küpsetisel on moos juba sisse küpsetatud, mis täiendab nii maitset kui ka väljanägemist. Antud retsepti järgi tuleb hästi toekas kook, üldsegi mitte õhuke.
- 200 g Digestive-küpsiseid (sobivad ka tavalised Selga või Kalevi küpsised)
- 50 g võid
Täidiseks:
- 800 g Philadelphia (täisrasvast) toorjuustu
- 3 sl nisujahu
- 2 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 2,5 dl hapukoort
- 4 muna
- Maasikamoosi
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks massiks. Suru segu 20 cm läbimõõduga lahtikäiva rõngasvormi põhjale pandud küpsetuspaberile. Küpseta põhja 10 minutit 180-kraadises ahjus.
Sega toasoe toorjuust kreemjaks massiks, vahusta suhkruga. Lisa jahu ja vanillisuhkur ning hapukoor ja ükshaaval munad. Vala täidis eelküpsenud põhja peale. Purusta saumikseriga mõned maasikad, tilguta saadud moosi taina peale ja tee noaga koogi sisse “lõikeid”, et moosi ka koogi alumisse osasse vajuks.
Küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund, lülita ahi välja ja lase koogil veel pool tunnikest ahjus olla. Jahuta korralikult toatemperatuurini ja seejärel külmikus kuni järgmise päevani. Kook võta vormist välja soovitavalt alles siis kui see on jahtunud.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)