Seda magustoitu, millele annavad maitset kuivatatud ploomid ja brändi, sobib pakkuda ka pidulikumal puhul.

  • 150 g kuivatatud ploome
  • 1 dl brändit
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 200 g toorjuustu
  • 3 sl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 sl mooniseemneid (+1 sl kaunistuseks)

Pane ploomid väikessesse potti brändisse keema. Keeda 10 minutit, kuni ploomid on pehmed ja vedelik aurustunud. Püreesta ploomid koos rõõsa koorega ühtlaseks.

Lisa suhkur ja vaniljesuhkur, sega juurde toorjuust ja mooniseemned. Jaota kreem väikestesse topsidesse ja kaunista mooniseemnetega. Hoia serveerimiseni jahedas. Sellest saab 4-6 portsjonit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)