Sellise lihtsa magustoidu võib kokku panna mõnest ülejäänud keeksiviilust. Šampuse asemel võib kasutada ka ainult mahla.

  • 250 ml šampust
  • 100 ml selget mahla või karastusjooki
  • 4 želatiinilehte
  • 150 g külmutatud vaarikaid
  • 1-2 tl suhkrut (vajadusel)
  • 250 g mascarponet
  • 2 munakollast
  • 50 g suhkrut
  • 4 toekat biskviitkoogi- või keeksiviilu
  • 4 tl Framboise vaarikalikööri

Kõigepealt tee tarretis. Valmista ette lasanjevorm või mõni muu sirgepõhjaline äärtega ahjuvorm, plastkarp vms. Vooderda see toidukilega ja tõsta kõrvale. Vooderdamise võib ka vahele jätta kui teil pole midagi selle vastu, et vormipõhjast tarretiseriismeid taga ajada.

Paisuta želatiinilehti külmas vees kuni pehmenenud, kuskil 5 minutit. Kuumuta mahla umbes 50 kraadini ja sulata selles želatiin (ja natuke suhkrut kui vaja). Sega omavahel šampus ja mahl ning kalla vormi. Tegutsedes ruttu, kata vormipõhi vaarikatega nii, et kõik vaarikad oleks just parajalt šampuseseguga kaetud ega jääks kuivale. Külmade marjade mõjul tarretub segu väga kiiresti! Tõsta külmkappi.

Kreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga ning lisa ettevaatlikult mascarpone, õrnade liigutustega segades.
Võta 4 magustoidupokaali ning sobita iga klaasi põhja vaarikalikööriga immutatud biskviiditükk. Lõika parajaks kui vaja. Järgmise kihina lisa kreem. Kõige peale pane tarretis. Tarretise võiks enne klaasi tõstmist noaga risti-rästi kuubikuteks lõigata, et siis lusikaga klaasi kühveldada.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)