Kui värsketest mustsõstardest on isu täis söödud, aga kausis veel üksjagu marju ootel, siis on üks võimalus valmistada neist mannavahtu.
- 5-6 dl küpseid mustsõstraid
- 1,5 l vett
- 1,5 dl suhkrut
- 1,5 dl mannat
- 2 tl vanilliekstrakti
Puista puhtad marjad potti, vala peale vesi ja lase keema tõusta. Keeda marju umbes 15 minutit, siis kurna vedelik teise potti.
Tambi sõelale jäänud marjad pudruks ja suru läbi sõela nii palju, kui saad. Lase vedelikul uuesti keema tõusta, lisa suhkur ja seejärel vala peene joana sinna manna, kogu aeg segades. Keeda aeg-ajalt segades 1-2 minutit, võta tulelt. Lisa vanilliekstrakt ja lase kaane all haududa ja jahtuda.
Vahusta jahtunud mass mikseriga. Kalla kaussi ning pane mõneks ajaks külma tahenema. Serveeri piimaga.
Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)
Silky
Enne vahustamist tuleb maha jahutada, see on hea vahustuvuse saladus. Ja muidugi, mida jõulisemalt seda kloppida, seda rohkem fluffi tuleb. Keeda õrnalt, klopi korralikult!