Maitsev ja mahlane kalaroog.

  • 1 kg-ne haug
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 200 g parmesani
  • 10 päiksekuivatatud tomatit
  • soola, pipart
  • väike peotäis peterselli või aed-piparrohtu
  • 400-500 ml creme fraiche’i

Puhasta kala, maitsesta soolaga ja aseta võitatud ahjuvormi, mis sobib kala suurusega. Sega creme fraiche riivitud parmesani, tükeldatud päiksekuivatatud tomatite, hakitud peterselli (või aed-piparrohuga) ja riivitud sidrunikoorega. Timmi maitset soola ja musta pipraga ning vala kalale, nii et see oleks üleni kaetud.

Kata ahjuvorm kaanega või fooliumiga ning pane 180-kraadisesse ahju küpsema. Ühekilone kala valmib 30 minutiga. Serveeri riisi või pasta juurde.

Retsept ja foto: Maris Schryer (Perenaine.ee)