jäätised / 11/21/2014

Pistaatsiapähklijäätis (gelato pistachio)

Lihtsalt, ilma jäätisemasinata valmiv jäätis Itaaliast, mis on pehme, kreemine ja krõmpsuvalt pähkline.

  • 4 muna
  • 4 dl 35% koort
  • 100 g (ilma soolata) pistaatsiapähkleid
  • 2 dl suhkrut
  • näpuotsaga soola

Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged mikseri abil soolaga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased ca poole koguse suhkruga.

Rösti pistaatsiapähklid ja purusta need saumiksriga. Osad tükid võivad jääda suuremad.

Vahusta koor ülejäänud suhkruga.

Sega nüüd lusikaga munakollased pistaatsiapähklitega ning lisa (taas lusikaga) juurde vahustatud munavalge. Sega käsitsi juurde vahukooremass.

Jäätisemass on valmis, aseta see külmumiskindlasse nõusse ja pane vähemalt 3 tunniks sügavkülma.

Retsept: Heret Pauskar, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Ingverijäätis
Järgmine postitus
Matcha (rohelise tee) jäätis
1 Kommentaar

July 29, 2015

[…] mereannisalat ja paneeritud baklažaan, pistaatsiajäätis (vaata seda retsepti ka meie kogust siit) ja apelsinimarmelaad. Loomulikult on kirjas ka koduse pasta valmistamise õpetus ja lihtsad trikid […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Ingverijäätis

Magus ja mõnusalt-kergelt vürtsine jäätis, mis eriti sobilik maiustamiseks just jahedamasse aega.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.