Õhulise vaarikavahu ja šokolaadise kreemiga tort küpsisepõhjal.

Põhi:
  • 150 g (šokolaadi) küpsiseid
  • 60 g võid
Kreem:
  • 4 dl vahukoort
  • 300 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 100 g (tumedat) šokolaadi
  • 200 g vaarikaid (sobivad ka sügavkülmutatult, neid ei pea üles sulatama)
  • u. 2-3 spl suhkrut
  • 2 spl želatiinipulbrit
Kaunistuseks:
  • vaarikaid
  • beseeküpsiseid
  • kuivatatud jõhvikaid (Ecomari)
  • šokolaadikomme

Purusta küpsised peeneks puruks, sega sulatatud võiga. Kata 20 cm lahtikäiva küpsetusvormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Kata põhi ühtlaselt küpsisepuruga, tõsta külmikusse.

Täidiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta.

Paisuta želatiin väheses vees. Kuumuta želatiin potis pidevalt segades madalal kuumusel, kuni see täielikult lahustub. Jahuta želatiin. Tõsta 1 spl vahukoore-kohupiimakreemi želatiini sisse, sega ühtlaseks. Seejärel vala see ülejäänud kreemile ja sega ühtlaseks. Jaga kreem kaheks.

Sulata kuumavee vanni kohal tükeldatud šokolaad. Lisa sulatatud šokolaad ühele kreemiosale, sega ühtlaseks ja vala küpsisepõhjale.

Püreesta vaarikad suhkruga (soovi korral suru vaarikapüree läbi sõela) ja sega alles jäänud kreemiga. Maitse, vajadusel lisa suhkrut. Tõsta ettevaatlikult šokolaadikihile ja aja ühtlaselt laiali. Tõsta vähemalt neljaks tunniks külmikusse. Kaunista tort vaarikate, šokolaadikommide, purustatud beseeküpsiste ja kuivatataud jõhvikatega.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)