Eesti Toiduliit kutsub eestimaalasi 8. septembril algava Eesti toidule pühendatud teavituskampaaniaga pöörama rohkem tähelepanu toodete päritolumaale ning eelistama Eesti inimeste toodetud toitu.
Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul eelistab TNS Emori jaeseire uuringu järgi kolmveerand Eesti tarbijaist sisseoste tehes kodumaiseid toiduaineid. „Nõnda saab iga tarbija panustada sellesse, et kodumaised, harjumuspärase maitsega, värsked ja kõrge kvaliteediga toiduained püsiksid meie toidulaual ka edaspidi. Seeläbi tagame ka selle, et säilivad Eesti inimeste töökohad.“
Alla 35-aastased tarbijad hindavad importtoiduainete osatähtsust ostukorvis märgatavalt suuremaks kui vanemad tarbijad. “Osalt võib selle põhjuseks pidada maailmamaitsete ja -köögi pealetungi, mis eeldab ka teistsuguste koostisainete kasutust. Osalt aga vähest kohaliku toidu väärtustamist,“ nentis Potisepp.
Potisepp ütles, et Eesti toit vajab noorema põlvkonna „kojukutsumiseks“ avaliku arvamuse tuge. „Meil on, mille üle uhked olla. Soovime, et avalikkuses tuntud inimesed jagaks julgemalt oma häid maitseelamusi Eesti toidust ning aitaks isikliku eeskujuga kujundada noorema põlvkonna hoiakuid, “ leidis Potisepp. „Ka 30 aasta pärast võiks Eestis elada suurimad Eesti toidu fännid.“
Kuidas Eesti toit tegelikult valmib? ‹ Perenaine.ee
[…] kutsub oma uues kampaanias üles kõiki eestimaalasi eelistama just eestimaist toitu (loe lisa siit). Mõned põnevad faktid eestimaise toidutootmise kohta leidsime Toiduliidu kodulehelt […]