Muredad ja vähemagusad küpsised mandlilaastude ja valge šokolaadi tükkidega, mis valmivad ilma nisujahuta. Tuntava matcha maitse ja värvuse saad, kui kasutad hea kvaliteediga kulinaaria matchat, näiteks seda.
- 125 g toasooja võid
- 85 g (roo)suhkrut
- 1 muna (M suurus)
- 150 g tatrajahu
- 12 g kulinaaria matcha pulbrit
- 4 g (u 1 tl) küpsetuspulbrit
- 75 g mandlilaaste
- 50 g valget šokolaadi
Klopi või suhkruga vahule, lisa muna, vahusta edasi. Sega tatrajahu, matcha pulber ja küpsetuspulber ning lisa muna-või segule. Sega sisse ka mandlilaastud ja hakitud valge šokolaad.
Vormi tainast väikesed pallikesed, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta kahvliga lamedamaks. Küpseta 180-kraadises ahjus u. 15-20 minutit.
Sellest kogusest tuleb u. 1,5 plaaditäit küpsiseid.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)