Perenaine.ee šokolaadikuu raames ootame kõigilt meie lugejatelt šokolaadikookide retsepte koos fotodega, kelle vahel loosime igal nädalal välja Fazeri auhindu (vaata täpsemaid reegleid siit).

Loosisime esimeste šokolaadikookide saatjate vahel ka esimesed Fazeri auhinnad, nii Facebooki seinale kui meile meilitsi saadetud kookide vahel. Reastasime koogid ja palusime oma Facebooki fännil Ann’il öelda võidunumber – selleks osutus 7 ja võitjaks Meelike! Lisaks anname eriauhinna Dagrisele, kes saatis kaks iseäranis kaunist fotot Perenaine.ee kookidest.

Alljärgnevalt meile meili teel saadetud eelmise nädala šokolaadikookide fotod-retseptid:

Eriliselt hõrk šokolaadikook (Perenaine.ee kogust) – seda katsetas Meelike Terasmaa:

Maasika-valge šokolaadi juustutort, mille saatis meile Kokkamine blogi perenaine Marjo Ilves:

Vaarika-sõstra šokolaadi muffinid, mille saatis meile Kokkamine blogi perenaine Marjo Ilves:

Kihiline šokolaadi-kohupiimakook vürtside ja kookosega, retsepti ja foto saatis meile Merilin Siimpoeg:

Vaja läheb:

Šokolaadikiht:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl piparkoogimaitseaine
  • 2 muna

Kohupiimakiht:

  • 250 g maitsestamata kohupiimakreemi
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1,5 dl kookoshelbeid
  • 1 tl vaniljeekstrakti

Sulata potis šokolaad ja või. Sega hulka suhkur ja piparkoogimaitseaine ning jahuta segu 5 minutit. Mikserda hulka toasoojad munad.

Sega kohupiimakreem munakollaste, suhkru, kookoshelveste ja vaniljeekstraktiga.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa ettevaatlikult kohupiimasegu hulka. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18cm) põhja kõigepealt šokolaadisegu ja seejärel kohupiimasegu.

Küpseta kooki 175 kraadi juures 25-30 minutit, kuni pealt on kuldkollane. Lase pool tundi jahtuda ja serveeri siis näiteks vaniljejäätisega..mm…:)