Tummine ja niiske ning kergelt mõrkjas šokolaadikook.

  • 250 ml Guinnessi õlut
  • 250 g võid
  • 75 g kakaopulbrit
  • 350 g suhkurt
  • 142 ml hapukoort
  • 2 muna
  • 1 spl vaniljeekstrakti
  • 275 g nisujahu
  • 2,5 tl soodat

Kate:

  • 300 g toorjuustu
  • 100 g tuhksuhkurt
  • 125 ml 35% koort

Pane ahi 180 kraadile soojenema, valmista ette 24 cm läbimõõduga koogivorm.

Kalla õlu paksupõhjalisele pannile ja lisa tükeldatud või. Kuumuta kuniks või on sulanud ja sega juurde kakao-suhkru segu ja eemalda pliidilt. Vahusta teises kausis hapukoor munade ja vanljeekstraktiga ning sega kokku või-õlle seguga. Kõige lõpus lisa soodaga segatud jahu.

Kalla tainas koogivormi ja küpseta 45-60 minutit, kuniks see on läbi küpsenud (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta täielikult.

Valmista ette koogikate vahustades esmalt vahukoore, segades selle toasooja toorjuustu ja tuhksuhkruga, kuniks saad ühtlase segu. Tõsta jahtunud koogile.

Retsept: Nigella Lawson, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)