Tummine ja niiske ning kergelt mõrkjas šokolaadikook.
- 250 ml Guinnessi õlut
- 250 g võid
- 75 g kakaopulbrit
- 350 g suhkurt
- 142 ml hapukoort
- 2 muna
- 1 spl vaniljeekstrakti
- 275 g nisujahu
- 2,5 tl soodat
Kate:
- 300 g toorjuustu
- 100 g tuhksuhkurt
- 125 ml 35% koort
Pane ahi 180 kraadile soojenema, valmista ette 24 cm läbimõõduga koogivorm.
Kalla õlu paksupõhjalisele pannile ja lisa tükeldatud või. Kuumuta kuniks või on sulanud ja sega juurde kakao-suhkru segu ja eemalda pliidilt. Vahusta teises kausis hapukoor munade ja vanljeekstraktiga ning sega kokku või-õlle seguga. Kõige lõpus lisa soodaga segatud jahu.
Kalla tainas koogivormi ja küpseta 45-60 minutit, kuniks see on läbi küpsenud (kontrolli küpsust puutikuga). Jahuta täielikult.
Valmista ette koogikate vahustades esmalt vahukoore, segades selle toasooja toorjuustu ja tuhksuhkruga, kuniks saad ühtlase segu. Tõsta jahtunud koogile.
Retsept: Nigella Lawson, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)