Kuidas teha päikesekuivatatud tomateid meie kliimas, kus päike ei ole nii intensiivne kui Itaalias? Üks variant on neid kuivatada ahjus, madalal temperatuuril, ent see võtab liigselt elektrit. Perenaise kaasautor Janne valmistab kuivatatud tomateid aga saunas. Viiluta tomatid ja pane need alusel pärast saunas käimist saunalavale kuivama.
badtunnor
Kusjuures, väga hea on saunas kuivatada ka viilutatud õuna. Viilud peaksid olema õhukesed, siis saab ühe saunakorraga vee välja ja eriti mõnus on Antonovka. See on parim õun kuivatamiseks! Parim temberatuur on 60 kraadi kuni 70, selle vahemikus, aega läheb 3-4 tundi. Kõik hää kraam jääb sisse. Talvel on hea nosida. Kui värsked õunad otsas, saab jätkata kuivatatud õuntega 🙂 Tomateid pole veel proovinud, peaks proovima!