Hästi šokolaadine ja kreemine vähemagus kook. Koogi valmistamiseks varu aega.

  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 250 g võid
  • 5 muna
  • 75 g suhkurt
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 g nisujahu
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit

Šokolaadikate:

  • 75 g tumedat šokolaadi
  • 60 ml kohvikoort

Vahele ja peale:

  • vaarikamoosi ja vaarikaid

Pane šokolaad ja või potti ja sulata madalal temperatuuril. Eralda munakollased -valgetest. Mikserda munakollased, suhkur ja vanilliekstrakt heledaks vahuks. Vahusta teises kausis munavalged tugevaks vahuks. Sega või-šokolaadi mass munakollaste seguga. Lisa jahu + küpsetuspulber, sega. Kõige lõpus lisa ettevaatlikult segades munavalged.

Kalla tainas 24 cm-se läbimõõduga koogivormi ja küpseta 130-kraadises ahjus 1 tund (kontrolli küpsust puutikuga).

Vahepeal valmista šokolaadikate. Selleks sulata tume šokolaad koorega samas potis. Jahtudes šokolaadikate pakseneb.

Jahuta vormis ja lõika horisontaalselt pooleks. Määri alumisele kihile vaarikamoosi ja kata pealmise koogikihiga. Tõsta lusikaga peale šokolaadikate ja kaunista vaarikatega.

Retsept: Donna Hay, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)