Vahelduseks võib pannkooke teha nisujahu asemel riisijahuga.
- 2 muna
- 2,5 dl piima
- 2 dl riisijahu
- 0,5 tl soola
- 2 tl suhkrut
- praadimiseks õli
Klopi munad ja pool piimakogusest ühtlaseks. Lisa jahu, sool ja suhkur ja jätka segamist. Lisa vähehaaval ülejäänud piim. Lase tainal pisut seista ja küpseta õhukesed ülepannikoogid. Küsetamise ajal sega tainast aeg ajalt, sest riisijahu kipub põhja vajuma.
Sellest kogusest saab umbes 10 kooki.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Signe Sillamägi
Mina teen igatsorti pannkooke ainult keefiiriga.Piimaga tulevad pannkoogid liiga kõvad ka ülepannkoogid aga keefiiriga tulevad need mõnusalt pehmed ja hea ka täidet sisse panna ja rulli keerata!!
Teevi
Riisijahuga pannkoogid tulevad alati mõnusad krõbedad.
Kaja
Olen googeldanud juba päris palju aga ei suuda leida riisijahu kohta eriti infot.Nimelt seda,mitu grammi on 2dl?
Toidutare lk peal küll targad tabelid aga mitte kuskil pole riisijahu.Ilmselt kaalub see ikka vähem,kui tavaline nisujahu aga kuna ma olen suht algaja,siis ei oska kõrvutada riisijahu mitte millegi muuga,et saada ligilähedanegi kogus 🙁
Eva@Perenaine
Kaja, riisijahu on pisut kergem jah. Vaata näiteks siit, ameeriklased pakuvad igasugu tabeleid sel teemal: http://omnivorescookbook.com/convert-grams-to-cups.
1 cup nisujahu = 150 g; 1 cup riisijahu = 130 g. 1 cup = ca 2,3 dl.
Hexy
Tegin veidi paksemad pannkoogid ja maitses meie perele küll.