Jamie Oliveri ajakirja värske number on pühendatud itaalia köögile ja loomulikult ei puudu ajakirjast teema “pizza”.
Jamie toob ära ka oma pizza baasretsepti (muuseas, see erineb päris palju tema raamatus toodud retseptist). Sarnane retsept on kasutuses ka temale kuuluvas restoraniketis Union Jacks, kuigi seal lisatakse veelgi rohkem vett. Jamie soovitabki ka siia taignale rohkem vett lisada – taigent on üsna halb käsitleda, kuid tulemus on veelgi krõbedam.
Jamie pizzapõhja retsept (6-8 inimesele)
1 kg kõva nisujahu
1 spl soola
14 g kuivpärmi (Nordic on hea)
1 spl suhkurt
4 spl oliivõli
650 ml käesooja vett
Sega jahu ja sool. Teises kausis sega omavahel vesi, oliivõli, pärm ja suhkur. Lase mõned minutit segul seista.
Tee kuivainete keskele süvend ja nirista vedelad ained sinna sisse ja hakka neid omavahel segamini “näppima”. Varsti saad taigent sõtkuma hakata – tee seda nii kauaks kui taigen on ühtlane ja elastne (ca 10 minutit).
Puista sõtkutud taigna peale jahu, kata rätikuga ja pane sooja kohta tunniks ajaks kerkima. Taigen peaks olema poole võrra kerkinud.
Taigen on valmis, nüüd saad teha nii suured pizzad kui ise soovid. Soovitus on taigen võimalikult õhukeseks rullida. Itaalia pizzakatte puhul kehtib reegel “vähem on parem”.
Küpseta 250 kraadises ahjus, eelkuumutatud ahjuplaadil, ca 8-10 minutit. Või kui omad spetsiaalset pizzaahju, läheb pizza küpsemiseks vaid 3-4 minutit.
Fotol on Jamie retsepti järgi tehtud pizzapõhi tomati-baklažaani-feta katte all.