Lihtsalt, ilma jäätisemasinata valmiv jäätis Itaaliast, mis on pehme, kreemine ja krõmpsuvalt pähkline.
- 4 muna
- 4 dl 35% koort
- 100 g (ilma soolata) pistaatsiapähkleid
- 2 dl suhkrut
- näpuotsaga soola
Eralda munakollased ja -valged. Vahusta munavalged mikseri abil soolaga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased ca poole koguse suhkruga.
Rösti pistaatsiapähklid ja purusta need saumiksriga. Osad tükid võivad jääda suuremad.
Vahusta koor ülejäänud suhkruga.
Sega nüüd lusikaga munakollased pistaatsiapähklitega ning lisa (taas lusikaga) juurde vahustatud munavalge. Sega käsitsi juurde vahukooremass.
Jäätisemass on valmis, aseta see külmumiskindlasse nõusse ja pane vähemalt 3 tunniks sügavkülma.
Retsept: Heret Pauskar, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Uusi kokaraamatuid (sügis 2015) ‹ Perenaine.ee
[…] mereannisalat ja paneeritud baklažaan, pistaatsiajäätis (vaata seda retsepti ka meie kogust siit) ja apelsinimarmelaad. Loomulikult on kirjas ka koduse pasta valmistamise õpetus ja lihtsad trikid […]