Ajakiri Tiiu testib oma aprillinumbris nelja erinevat kohupiima ja püstitab küsimuse, kas eri kohupiimad annavad magustoidus, küpsetamisel ja pashas erineva tulemuse. Ja tõepoolest, annavadki!
Ajakirja köögitoimetaja Mari-Liis Ilover kirjutab, et pasha tarbeks andis üllatuslikult parima tulemuse Alma rasvata maitsestamata kohupiimakreem (400g torus). “Konsistens on täiesti õige, pasha hoiab ilusti vormi. Maitse on suurepärane ja igati tasakaalus. Ehkki üldine arvamus on, et parim pasha tuleb rammusast ja rikkalikust kohupiimast, võime kinnitada, et see nii ei ole,” on ajakirjas kirjas.
Valio Eesti poolt toodetav “Alma rasvatu kohupiimakreem” oli ajakirja Tiiu meelest parim pasha’sse panemiseks (foto: Valio.ee).
Mari-Liis
Lisan omalt poolt kommentaariks, et testi mahtus kahjuks vaid neli kohupiima. Valitud sai võimalikult erinevad kohupiimad nii koostiselt kui rasvaprotsendilt ja nende seas üllatas rasvatu kohupiim tõpoolest väga positiivselt. Seega sai ümber lükatud müüt, et pashat saab teha vaid väga rammusast kohupiimast. Kindlasti on aga häid pashakohupiimasid veelgi! Maitsva tulemuse andsid ju ka kaks teist testis osalenud kohupiima (Tere 5% ja Saidafarm). Nii et rasvatu kohupiimakreem oli tõesti parim, aga seda vaid nelja testitu hulgas. Kohupiimasid on Eestis nii laias valikus, et paraku kõiki läbi testida ei jõuaks ka parima tahtmise juures:)
Eva
Mari-Liis, aitäh selle lisakommentaari eest!
Jätsime tegelikult meelega palju olulist infot kirjutamata, et lugejatel oleks huvi otseallikaga tutvuda. Endiselt soovitame kogu artikkel otse ajakirjast läbi lugeda, et teada saada milline kohupiim oli parim magustoidu ja milline küpsetamise jaoks! 🙂