Selle kauni kõrvitsakoogi teeb eriti isuäratavaks ja maitsvaks pähklitega iirisekate. Kook püsib maitsev ka küpsetamisjärgsel päeval.

  • 3 suurt muna
  • 0,75 dl õli
  • 2 dl suhkrut
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • näputäis soola
  • 3 dl kõrvitsapüreed
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 2 tl vanillisuhkrut
Kate:
  • 150 g iiriseid
  • 2 sl piima
  • 2 sl võid
  • 100 g pähkleid (nt metspähkleid, mandleid, maapähkleid)

Mõõda kaussi jahu, lisa küpsetuspulber, sooda, sool, jahvatatud ingver ja kaneel, sega ühtlaseks. Klopi munad suhkruga lahti, lisa kõrvitsapüree ja õli, sega. Lisa kuivainesegu munasegule, sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi.

Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 40-45 minutit, kontrolli küpsust puutikuga. Võta kook ahjust, jahuta.

Rösti pannil pähklid. Katteks sulata potis iirised, piim ja või. Võta pott tulelt ja sega juurde pähklid, aseta kate koogile. Lase enne söömist pisut taheneda.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)