Magus pähkline rull maheda kreemi ja hapukate vaarikatega.

Pähklibesee:

  • 5 munavalget
  • 200 g suhkrut
  • 1,5 spl kakaod
  • 50 g nisujahu
  • 50 g purustatud metsapähkleid

Kreem:

  • 200 g kohupiima või toorjuustu
  • 2 dl 35% koort
  • 50 g suhkrut
  • 200 g vaarikaid

Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur edasi vahustades, kuni munavalgevaht on paks ja läikiv. Kõige viimasena sega juurde jahuga segatud kakao ja pähklid. Sega õrnalt ühtlaseks, aseta vaht ühtlase kihina suurele ahjuplaadile, soovi korral raputa peale röstitud mandlilaaste. Küpseta 160-kraadises ahjus u. 20-25 minutit. Kummuta besee puhtale küpsetuspaberile, eemalda besee küljest ettevaatlikult paber, jahuta.

Kreemiks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiim või toorjuust, sega ühtlaseks.

Kata besee ühtlaselt kreemiga, lao peale vaarikad. Keera rulli, aseta rull paariks tunniks külmikusse maitsestuma.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)