Need muffinid on natuke teistsugused, sest tainal tuleb lasta seista üleöö. Vastavalt raamatu autori märkusele peaks see muutma muffinid pehmemaks ja kauem värskeks.
- 120 g mustikaid
- 130 g nisujahu
- 1/2 tl küpsetuspulbrit
- 1/2 tl soodat
- näpuga soola
- 65 g võid
- 65 g suhkrut
- 1 väiksem muna
- 1 tl vanillipastat
- 60 ml keefirit
Purukate:
- 20 g nisujahu
- 20 g jahvatatud mandleid
- 20 g külma võid
- 20 g suhkrut
Purukatte valmistamiseks hõõru kõik neli osist omavahel kokku (kasuta sõrmi), nii et tekib märja liiva sarnane segu.
Muffinite valmistamiseks sõelu väiksemas kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Suuremas kausis hõõru või suhkruga kohevaks. Lisa muna ja sega hästi läbi. Nüüd lisa pool jahusegust, sega, seejärel lisa keefir ning ülejäänud jahu. Sega ühtlaseks, kata ja jäta üleööks külmkappi.
Umbes tund enne küpsetamist too tainas tuppa. Keera ahi 220 kraadile kuumenema. Sega mustikad tainasse ja jaota segu kuueaugulisse tavasuuruses muffinivormi. Pudista peale purusegu ja pista ahju. Alanda koheselt ahju temperatuuri 165 kraadini.
Küpseta umbes 30 minutit.
Retsept: kohendatud versioon raamatust “Bouchon Bakery”, foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)