Kreemine, lihtsasti valmiv suvine magustoit, mis ei vaja küpsetamist. Kogused neljale.

  • 150 g mustikaid
  • 50 g suhkrut
  • jahvatatud kaneeli
  • 0,5 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 1 tl maisijahu + 1 tl külma vett
  • 200 g toorjuustu
  • 150 g paksu maitsestamata jogurtit (nt Kreeka jogurt)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 Digestive küpsist
  • 4 sl Demerera suhkrut

Tõsta mustikad koos 1 sl suhkru, kaneeli ja sidrunimahlaga potti. Kata kastrul kaanega ja hauta 5 minutit, kuniks marjad on pehmed. Sega maisijahu veega pastaks ning lisa potti, kuumuta, kuniks segu on paksenenud. Jaga mustikasegu nelja kreembrülee vormi ja lase 10 minutit jahtuda.

Sega toorjuust, jogurt, vanilje ja riivitud sidrunikoor ülejäänud suhkruga. Purusta küpsised ja tõsta puru mustikasegule, kata juustuseguga. Kata vormid toidukilega ja lase 1 tund külmas seista.

Tõsta igale magustoidule 1 sl demerera suhkurt ning karamellista leeklambiga (või kasuta ahju grillrežiimi). Tõsta karamellistatud brüleed veel 30 minutiks kuni üleööks külma.

Retsept: BBC Good Food, foto: Janne Lass (Perenaine.ee)